忍術 NINJUTSU DANES

Danes se originalni Ninjutsu 忍術 goji in vadi samo v društvih Bujinkan Dōjō 武神館道場 , ki ga je v čast svojega pokojnega Ninja učitelja v začetku sedemdesetih let ustanovil direktni naslednik oz. potomec in edini Ninja danes, Sōke dr. Hatsumi Masaaki. On je svoje nasledstvo prejel od Takamatsu Toshitsugu-ja, imenovanega tudi "Mongolski tiger", ki pa je bil zadnji Ninja, ki je to veščino še uporabljal v realni borbi in vojni. Vsi drugi ljudje po svetu, ki ravno tako trdijo in se izdajajo za razne naslednike Ninja tradicij in ustanavljajo svoje organizacije in stile, pa niso nič drugega kot Hatsumi Sensei-evi bivši učenci, ki so se zaradi želje po slavi in bogastvu od njega odcepili, ali pa tisti, ki so si samo nadeli črno oblačilo in začeli služiti na račun naivnežev. Svojega porekla pa ne morejo nikakor dokazati. Zato moramo biti danes zelo pazljivi pri iskanju pravega Ninjutsu učitelja, saj je po svetu zelo veliko prevarantov, ki se skrivajo tudi pod Bujinkan imenom. Strokovnost učitelju ne daje ime Bujinkan temveč Shidoōshi-hō, Shidōshi, Shihan ali Dai-shihan učiteljska licenca, ki jo izda Hatsumi Sensei. Samo ljudje, ki imajo eno od teh licenc so namreč kvalificirani in priznani učitelji. Mnogo je ljudi, ki imajo visoke Dan stopnje, vendar nimajo učiteljske licence, kar pomeni, da niso učitelji, kljub temu da trdijo drugače. Zato preden začnete s treningom v kakšnem Dōjō-ju, preverite pri učitelju njegovo poreklo.

Kljub temu, da je Ninjutsu že stoletja stara veščina, pa današnjemu človeku ne nudi samo fizičnih tehnik, ki so se do popolnosti izoblikovala in dokazovala v bojih na smrt. Zato je moralo biti tam vse kar je bilo neuporabnega zavrženo. Ninjutsu ni bil nikoli namenjen bojevanju, ampak zaščititi pravico in dobro. Tako nas danes uči razviti svoje psihofizične potenciale, zdravje, moralno in fizično ravnotežje, samozavest, pozitiven duh, obogatiti svojo osebnost, razviti svojo kreativnost in radost življenja ter v vsakem pogledu postati boljša oseba. Osebe, ki ne morejo pravilno pogledati vase in zavreči svojega ega namreč nikoli ne norejo obstati v tej veščini, kljub morebitnim začetnim uspehom.

Trening Ninjutsu-ja je včasih do nas zelo surov, vendar iskren, ravno takšen kakršno je življenje. Uči nas sprejemati nasprotnikove udarce, ki so veliko bolj blagi kot udarci, ki nam jih zadaja življenje in usoda. S tem se učimo, da se ne smemo ustaviti pred vsakim problemom, ki se pojavi pred nami, ampak ga premagati, ravno tako kot premagati nasprotnika na vadbi ali v realni borbi. S tem smo v svoji psihi vse boljši in močnejši in to je glavni poudarek današnjega Ninjutsu praktikanta. S treniranjem te veščine pač uživamo radost življenja.