稽古 KEIKO

Vadba

Treningi, ki potekajo v prijateljskem, ne tekmovalnem in sproščenem, vendar kljub temu dovolj resnem vzdušju se odvijajo dva krat tedensko v dvorani, občasno pa še dodatno na prostem. Od junija pa do septembra so treningi vedno na prostem, ne glede na vremenske razmere, saj je za praktikante Budō Taijutsu/Ninjutsu-ja 武道体術/忍術 zelo pomembno, da trenirajo na raznem terenu in v raznih vremenskih pogojih. Na ta način se ne omejujemo samo na določen prostor in s tem ne navadimo samo na normalne pogoje treninga. S tem se učimo realne borbe, saj je dvorana najbolj varen prostor, kjer ne bomo nikoli napadeni. Uporaba samoobrambe na asfaltu, travi, pesku in podobnem je popolnoma drugačna od tiste v dvorani na ravnem parketu in zato je prav, da se je učimo v takšnih pogojih, ki se nam lahko dejansko zgodijo.

Treninge, ki so strukturirani po Ninpō Kunren-u 忍法訓練, vodijo poleg Dōjō chō-ja (vodje društva) Dai-shihan-a Andreja Jasenca še Shihan Simon Sukljan, Shidōshi Leon Mihelič, Shidōshi Rober Ferenc, Shidōshi-ho Primož Jankovec in Sensei-ja Dino Kalender ter Andraž Lipanje. Enkrat mesečno organiziramo v društvu posebno, več urno sobotno delavnico, ki se odvija v slovenskem Honbu Dōjō-ju 本部道場 v Kočevju, na njem pa preučujemo določene teme, ki se sicer redkeje trenirajo na rednih treningih. Drugače pa so treningi ob ponedeljkih in četrtkih v Ljubljani (točni termini so objavljeni na vstopni/prvi strani). V toplejših mesecih (junij-julij-avgust) potekajo vsi treningi na prostem.

Vsaj dvakrat letno organiziramo tudi velike vikend seminarje, na katerih se z našo veščino lahko spozna veliko ljudi in na katere povabimo tudi člane drugih šol in veščin, saj ponavadi te seminarje vodijo ugledni mednarodni Bujinkan učitelji. Najbolj znani med njimi so poletni Ninpō-kai 忍法会 seminarji.